Sköna Lördag

Har varit så dålig på att uppdatera här de sista 2 veckorna, har bara kunnat använt mobilen & jag tycker inte om att göra inlägg från mobilen. Nu fungerar allt här hemma till slut… efter nästan 2 veckor så kan vi äntligen titta på tv. Vi har kommit till rätta i nya lägenheten, det är bara några hyllor som ska borras upp & lite annat småpyssel. Vi vet inte riktigt hur vi vill ha det riktigt än, måste nog bo in oss lite först.

Idag ska vi ha en riktig skön lördag :) promenad, vinterstudion, köpa spik, ett bad & en god middag står på schemat :)

Läste en artikel i tidningen idag om att Ofrivilligt barnlösa riskerar att dö tidigare jämfört med dem som fått ett efterlängtat barn. -Risken är fyra gånger så stor bland kvinnor, två bland män. Det handlar om livsstil, man lever oftast sundare tillsammans med barn, det är en av huvudförklaringarna.

Konstigt det kan vara, vad omedvetet påverkad man kan bli på olika sätt & av olika saker. Har läst något tidigare just om att de som är ofrivilligt barnlösa lättare kan gå in en depression & andra sjukdomar, men sen hur mycket som stämmer vet jag inte, det har gjorts en del forskningar men det har inte varit på “tapeten” så länge än så det är ganska nytt.

Under våran tid när vi var mitt i  IVF karusellen så kände vi inte så mycket, vi levde som i en “bubbla”. Var svårt att sätta känslor på hur vi mådde, det var lättast att bara stänga av för att orka med allt. Sen när vi kände att vi inte kunde göra fler försök, så blev allt så konstigt. Vi hade helt plötsligt så mycket tid, men ingenting blev gjort, vi tog oss inte för något, lusten fanns inte där. Vårat sista försök var i juni 2011, första månaderna gick bra men när vi närmade oss hösten så började allt bli ganska jobbigt, vi märkte bägge två att vi gick in i en jobbig period. Det var nog då som vi började bearbeta vad vi egentligen kände & hur vi mådde, idag känns det bättre men vissa dagar kan vara riktigt jobbiga! Det var lite om hur man kan må i olika situationer här i livet.

Tänkte dela med mig av lite bilder på fina stunder som vi har haft under hösten :)

 

Mysiga stugan

Fina 20-åring

 

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu